2009.05.04. 10:12 zolilaoce

Sony Ericsson W395 teszt 2

Forrás: www.mobilport.hu

Sony Ericsson W395 - tisztán szól

Egy újabb, Sagem készítésű Sony Ericsson mobil jelent meg, amely kiváló hangzásával nagy meglepetést okozott.


Kiváló minőség

A Sony Ericsson nagy kockázatot vállalt azzal, hogy az olcsóbb mobiljainak gyártását rábízta a francia Sagemre. Simán benne volt a pakliban, hogy a megszokott japán-svéd minőség és a remek menü elvész a költségcsökkentés közben. Szerencsére nem így lett, a W395 már nem is tudom hányadik olyan modell, amely láthatóan a Sagem műve, és egy rossz szavunk se lehet rá emiatt.

Klikk a képgalériához!
 

Bruttó 40 000 forint körüli kártyafüggetlen árával ezt a típust nagyon eltalálták. A készülék gyönyörű, igazi Walkman modell, ami pontosan ott és annyira csillog, amennyire a megcélzott 15-25 körüli korosztály szeretné. Nem ropog, nem recseg, nem akar szétesni és szétcsúsztatáskor sem hoz szégyent a márkára.
 

A fizikai alkotóelemek minőségét illetően csak a billentyűzetet érheti némi kifogás, mert a gombjai nagyon vékony csíkban helyezkednek el, ezért nehéz őket megnyomni. Ez az apró hiányosság azonban egyáltalán nem olyan zavaró, ráadásul a gyártó a kákán is csomót kereső vásárlókat tartozékáradattal kenyerezi le. Kapunk egy sztereó headsetet, aminek a fülhallgató részét igény szerint lecserélhetjük a sajátunkra, így megmarad a felvevőgomb és a mikrofon, de kedvenc fülhallgatónkat sem kell kidobni.
 

Persze a gyári füles van olyan jó, hogy ne kelljen helyette másikat venni. Tetszett, hogy van USB-kábel is a számok felmásolására, így ezt a műveletet sokkal gyorsabban elvégezhetjük, mint Bluetooth-on keresztül. Végül pedig az 1 GB-os memóriakártya teszi teljessé a képet. Összességében tehát ha veszünk egy W395 Walkman mobilt, akkor kibontás után csak a zenéket kell rátölteni, és mehet a muzsika!

Basszus, de jól szól!

Ennek a modellnek az erősségei - és ezt a gyártó is kihangsúlyozza - a remek sztereó hangszórók. És igen, nem marketingdumáról van szó, hanem tényleg kiváló hangzásról. A W395 hangerejét és a zene tisztaságát leginkább az Alcatel S853-hoz tudjuk hasonlítani, ami annak idején kivételesen jó volt ezen a téren.

 

Persze amikor a hangzásról azt mondjuk, hogy remek, akkor azt a többi mobilhoz hasonlítva tesszük, nem pedig egy otthoni hangrendszerhez. A vásárlót azonban csak az érdekli, hogy a legújabb Tiesto csengőhangja betorzít-e a basszusoknál, vagy jól szól. Ennél a telefonnál jól fog szólni. Egyedül akkor gyengébb a hangerő, amikor a készülék a hátlapjával lefelé fordítva le van téve az asztalra. Ilyenkor a hangszórókat kicsit lefojtja az asztal sík felülete, és ez ellen a formatervezők nem védekeztek pici, kiálló műanyag csíkokkal.

Extrák és kamera

Az olyan mindennapok során használt funkciók, mint a névjegyzék vagy a naptár, tejesen jók. Akár 1000 ismerőst is elmenthetünk a telefonkönyvben, és kb. 20 extra adatot is hozzájuk rendelhetünk. A naptár sagemes mintára lehetőséged ad nem csak írásos, hanem hangfelvételes bejegyzések elmentésére. Van továbbá stopper, időzítő, egy remek ébresztőóra, egy alapműveletes számológép, tennivaló lista, viszont nincsen jegyzettömb.

 

A készülék FM rádiója automatikus állomáskeresővel és RDS-szel is rendelkezik, tehát kiírja az állomások nevét. Ezenfelül a zenelejátszóhoz hasonlóan fut a háttérben is, tehát nem kell leállítani a muzsikát, ha például SMS-t akarunk írni.
 

Játékokból három van előre telepítve, ebből egyedül a Guitar Rock Tour jó, de az nagyon. Aki az utóbbi egy-másfél évben játszott már Sony Ericsson Walkman mobilon, az szinte biztosan találkozott már vele. A nagy sikerű Guitar Hero mobilos változata, amelyben a telefon gombjaival kell megpendíteni a húrokat és végig tolni olyan számokat, mint a Smoke on the water vagy a Run to the hills.
 

A kamera rendelkezik a szokásos effektekkel (szépia, fekete-fehér stb.), és arra is ad lehetőséget, hogy kikapcsoljuk a zárhangot. Maximum 2 megapixeles fotókat készíthetünk vele, melyek teljesen jó minőségűek, ellentétben a videóval, ami borzalmasan gyenge.
Ilyen fotót készít
Ilyen fotót készít

Ilyen fotót készít
Ilyen fotót készít

Vélemény

Alacsony ára kiváló minőséggel és a célközönség számára elegendő mennyiségű szolgáltatással párosul. Zenehallgatásra kiváló, sztereó hangszóróin pedig élvezet hallgatni az mp3-formátumú csengőhangokat. Egyedül talán az alacsony felbontású, 176x220 pixeles kijelzőt róhatjuk fel neki hátrányként, de ez sem olyan rossz, hogy miatta ne vegyük meg a W395-öt.

Előnyök:

  • Remek hangszóró
  • Szép dizájn, jó anyagminőség
  • Alacsony ár
  • Korrekt szolgáltatások

Hátrányok:

  • Gyenge videofelvétel
  • Alacsony felbontású kijelző

Forrás: www.mobilport.hu

Egy Helyen az Összes Teszt


Iratkozz fel Blogunkra!


süti beállítások módosítása