2009.05.20. 17:07 zolilaoce

Sony Ericsson C510 teszt 2

Forrás: www.mobilport.hu

Sony Ericsson C510 - mosolyogni!

 

Mosolyfelismerő funkciójával a C510 tényleg vigyorgó embereket örökít meg, de erre a bohóckodásra nagyon hamar rá lehet unni.


Ez egy T610

Első ránézésre ez a típus a nagy sikerű, de már öreg T610-esre hasonlít igazán. A Sony Ericsson azzal a modelljével annak idején sok vásárlót csábított el, és számomra a C510 is előnnyel indult, mert egy kellemes ismerősre hasonlít.

Színvilága és formája nekem személy szerint bejön, és az anyagválasztása is rendben van. Ahol kell, ott gumis felület, máshol pedig fémes burkolat található. Ugyanakkor a kamera optikáját takaró lemez rossz ötletnek tűnik. Ahogyan a videón is látható, a kamerát egy nagyméretű, hátlap szélességű lemez védi a sérüléstől, amit hátra kell húznunk a nyitáshoz. Ez a fajta mechanikus megoldás pedig nem tűnik időtállónak, de reméljük, tévedek és a vásárlók évekig boldogan használják majd.

Persze a használhatóság elsősorban a kezelőszerveken, tehát a billentyűzeten és a kijelző alatti gombokon múlik. Ezek pedig nem jók. A számgombok még csak-csak elmennek, bár olcsó műanyagból készültek. Viszont a navigációs gomb borzasztó. Lefelé irányba nem kattan, nehezen érzékeli ha lenyomjuk. A tőle kétoldalt felfelé lévő helyzetérzékeny billentyűk pedig annyira zsúfoltan helyezkednek el, hogy szinte minden esetben másik gombot nyomunk meg helyettük. Ezek konkrétan a hívást felvevő és elutasító billentyűk. A T610-ben tehát a joystickot lehetett utálni, ebben pedig az utódként megjelenő kezelőszerveket.

Szervezőfunkciók és extrák


Pedig a készülék szoftveresen nagyon jó. Hozza azt a formát, ami miatt a Sony Ericsson mobiljait igazán szeretni lehet. Névjegyzékében például rengeteg adatot el lehet tárolni, a készülék memóriája pedig 1000 névhez összesen 7000 számot raktározhat, ami finoman szólva is több, mint elég. Természetesen az olyan extrák, mint a naptár vagy a stopperóra is megvannak. Kapunk továbbá számológépet, világórát, ébresztőórát, jegyzettömböt, mértékegység-átváltót és kódmemóriát is a jelszavaink tárolására.

A C510 bár nem Walkman szériás mobil, mégis RDS-es FM-rádióval és egy remek zenelejátszó programmal kényezteti a felhasználót. Durván 50-55 000 forintos árába ugyanakkor már nem fért bele a memóriakártya, csak egy olcsó headset. Van viszont a kamerában egy olyan újdonság, amivel remekül lehet szórakozni.

Smile Shutter


Tesztalanyunk az egyik olyan első Sony Ericsson mobil, amely megkapta a mosolyfotózós funkciót. Ez egy olyan kis szoftveres extra a kamerán belül, amit kiválasztva a telefon felismeri az arcokat és akkor kattintja el a képet, amikor az illető mosolyog. A gyártó nyomatja erről rendesen a reklámokat mostanság, és meg kell mondjam, remekül működik. A videotesztben ezt is demonstrálom három fotóval. Azért nem a saját kaján vigyorommal találkozhattok a videóban, mert én már tavaly baromira ráuntam erre a Smile Shutterre egy fényképezőgépes ismerős miatt.

Mindenki tudja, hogy egy emberről akkor lehet igazán jó fotót készíteni, ha nem tudja, hogy éppen lencsevégre kapják. Amennyiben tudatában vagyunk a fotózásnak, akkor kényszeredett vigyort erőltetünk magunkra és úgy viselkedünk, ahogy soha, tehát a végeredmény nagyon rossz lesz. A Smile Shutter funkció ezen hivatott könnyíteni egy kicsit, de a valóság nem ilyen egyszerű.


Egyik ismerősöm tavaly nyáron vett egy Smile Shutterrel felvértezett fényképezőgépet és természetesen mikor máskor, mint az éjszakai mulatozáskor kellett kipróbálnia. Hogy mi lett az eredmény? Első 5 képig viccesnek találod. Utána már idegesít, hogy amint kinyitod a szádat, az alkoholizálástól megfáradt szemedbe ostorként csap bele egy brutális vaku. Kb. olyan érzés lehet, mint a Men in Blackben az emlékezetet kitörlő vibrátor Tommy Lee Jones kezében. Nagyjából valahol a 15. exponálás környékén már kényszeredetten becsukva tartod ajkaid, vagy épp sörösüveg-alátéttel takarod a fogsorod, mivel a szoftver a fogakra gerjed. Jó tehát a Smile Shutter, de csak ésszel használva.

Vélemény

A telefon idegesítő kezelőszervei megkeseríthetik az életünk, cserébe a Smile Shutterrel pedig mi keseríthetjük meg másokét! Bruttó 50 000 forint körüli árával a C510 jó vétel, de azért adhattak volna mellé egy Memory Sticket.

Előnyök:

  • Szép dizájn
  • Jó anyagminőség
  • Ha mi használjuk a Smile Shuttert



Hátrányok:

  • Ha ellenünk használják a Smile Shuttert
  • Nincs memóriakártya a csomagban
  • Rémes kezelőszervek és navigációs gomb

Forrás: www.mobilport.hu

Egy Helyen az Összes Teszt


Iratkozz fel Blogunkra!


süti beállítások módosítása