2009.06.18. 19:31 zolilaoce

Nokia 5630 teszt

Forrás: www.mobilarena.hu

Nokia 5630 - szoftveres csoda


A finnek zenetelefonja egy új széria előszele: harmadik generációs FP2-es Symbian S60 rendszer, hatalmas tudás, elérhető áron.

Bevezető, csomagolás


Már régóta tudni, hogy idővel a Symbian Series 60 át fogja venni a Nokia féle Series 40 platform helyét a középkategóriában. Mint tudjuk, utóbbi rendszer a finn vállalat sikerének egyik fő titka, hiszen azt bárki könnyedén tudja kezelni, akinek valaha volt Nokia telefonja. A jelenlegi Symbian operációs rendszer viszont úgy néz ki, hogy mind sebességben, mind kezelhetőségben tudja hozni azt a szintet, amit a rajongók elvárnak a Series 40-től, személyre szabhatóságban és rugalmasságban pedig fényévekre van attól. Ma már úgy is lehet valakinek okostelefonja, hogy nem is tud róla.

Azon tehát önmagában nem szabad meglepődni, hogy egy XpressMusic szériás zenei modellen a Symbian Series 60 rendszer legújabb variánsa fut, már csak azért sem, mert az 5320 személyében volt már ilyen készülékünk. Az már annál inkább csodálkozásra ad okot, hogy a finnek a legújabb középkategóriás zenegépükbe egy 600 MHz-es ARM11-es chipsetet pakoltak, amivel készülékük sebességben száz méteren ötvenet ver bármelyik hasonló kategóriás mobiltelefonra. Ráadásul mindezt elérhető áron kínálják.

Az XXL GSM jóvoltából hozzánk került tesztpéldány egy közepes méretű dobozban érkezett, mely megdöbbentően sok tartozékot rejtett. A microUSB-s töltő, a miniatűr adatkábelt és a két részből álló sztereó fülhallgató mellett kapunk egy töltőátalakítót — melynek használatával a vékony és a vastag csatlakozós Nokia töltőket is használhatjuk — valamint egy tokot és egy 4 GB-os microSD kártyát.
 

Forrás: www.mobilarena.hu

Egy Helyen az Összes Teszt


Iratkozz fel Blogunkra!


süti beállítások módosítása