2009.06.30. 15:57 zolilaoce

Nokia N86 8MP teszt

Forrás: www.mobilarena.hu

Nokia N86 8MP - sokat lát a világból


A Nokia legújabb multimédiás készüléke nagylátószögő fényképezőt kapott, amivel megszorongatja a Samsung Innov8-et is.

Előszó, doboz és tartozékok

Nagyon sok ideje használok Symbian Series 60 alapú készülékeket, de hogy őszinte legyek, a Nokia N szériájáért sosem rajongtam. Ennek elsődleges oka a készülékeik méretében keresendő. Példának okáért ott van az N95, egy kiváló készülék, mely fejlett szolgáltatáskínálattal rendelkezik — olyannal, ami még ma is gond nélkül megállja a helyét — a mérete pont nagyobb annál a fejemben létező lélektani határnál, ami egy készüléket használhatóvá tesz. Persze az N szériás gépeknek egyéb problémáik is voltak a közelmúltban, elég csak az N82 körüli kameragondokról, az N96 sebességéről, vagy némelyik modell összeszerelési minőségéről és anyaghasználatáról beszéltem.

Nagyon örültem tehát, amikor megjelent a Samsung i8510 Innov8 elnevezésű modellje, mely összeszerelési minőségben, méretben, sebességben és kamerában is fityiszt mutatott annak a Nokiának, amelyik a Symbian Series 60 platform fejlesztéséért is felel. Valószínűleg a finnek is érezték, hogy az Innov8 ellen nem lesz elég a "jól bevált" vonalat tovább erőltetni, hanem érdemi újításokra lesz szükség. A megapixel-háborút Finnország már elvesztette, de szerencsére megtalálták az egyetlen olyan dolgot, amire nagyon nagy szükség lenne a mobiltelefonoknál, mégsem csinálta meg egyetlen gyártó sem — igen, a nagylátószögű kameráról van szó. De nem álltak itt meg, az N86-ot kicsi, minőségi házba bújtatták, AMOLED kijelzővel látták el, beleraktak egy nagyon erős processzort, majd felszerelték minden földi jóval — az eredmény valóban lenyűgöző lett.

Az XXL GSM által biztosított tesztpéldány egy meglehetősen nagy dobozban érkezett, mely magán a készüléken kívül hálózati töltőt, adatkábelt, két részből álló sztereó fejhallgatót, egy N-Gage vásárlási kupont (egy játékra jó) és egy 10 napos navigációs liszenszet rejt a helyi térképeket tartalmazó szoftverhez.

Körbejárva


Az újdonság — melynek teljes neve egyébként Nokia N86 8MP ...

 

Forrás: www.mobilarena.hu

Egy Helyen az Összes Teszt


Iratkozz fel Blogunkra!


süti beállítások módosítása