2009.03.17. 14:58 zolilaoce

Samsung S3600 teszt

Forrás: www.mobilport.hu

Samsung S3600 - Jó telefont, ennyiért?

Januárban jelent meg a Samsung eme remekbe szabott készüléke, melyet ennyi pénzért tényleg mindenkinek csak ajánlani tudunk.


Az XXLGSM jóvoltából kaparintottunk meg egy S3600-at, mivel a dél-koreai gyártó kis hazánkban hivatalosan nem forgalmazza. Már tavaly októberben tudni lehetett ezt-azt a telefonról, de a boltok polcaira csak idén januárban jutott el. Bruttó 34 ezer forintos ára láttán pedig azt hittük, rosszul látunk.

Szálcsiszolt alumínium


Az S3600-at ára alapján az alsó-közép kategóriába sorolnánk, de a minősége és tudása miatt inkább egy szinttel feljebb, a középkategóriába való. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a szálcsiszolt alumíniumból készült burkolat, mely azonban csak a fedelet borítja, a hátlap már műanyagból van. Ettől függetlenül alumíniumnak látszik, és ennyi pénzért ennek így is kell lennie.

Tisztességes anyagok és samsungosan jó minőségű összeszerelés jellemzi a telefont. A dizájn ugyan ízlés kérdése, de a fekete és ezüst alkatrészek megfelelő egyveleget alkotnak, így hölgyek és urak kezében egyaránt jól mutat. Kettényitva kicsit zavaró, hogy a formás külső után két nagy tepsi lesz a kezünkben, amelyek ráadásul túlságosan nagy szöget zárnak be.

A nagyméretű kijelző bár csak 176x220 pixeles, ennek mégsem látjuk hátrányát. Fényereje és képminősége teljesen rendben van, viszont a gombok és a billentyűzet már kevésbé. A lapos kezelőszervek elhelyezkedését nehéz kitapintani, ezért eleinte nehezen megy a vakon gépelés és a navigációs gombon sem mindig nyomunk rá a megfelelő irányra. Női tenyérnek talán egy leheletnyit széles is a készülék.

Szervező funkciók

A gyors szoftver sokat javít az amúgy is jó benyomást keltő összképen. Szépen animált menükön és kellemes ikonokon át vezet az út az 1000 férőhelyes telefonkönyvig, ahol megfelelő mennyiségű információt menthetünk el ismerőseinkhez. Hasonlóan kezes és egyértelmű az SMS-szerkesztő, amivel nem csak rövid üzeneteket pötyöghetünk be, hanem rengeteg csatolmányt, képet, videót, hangot, naptárbejegyzést küldhetünk tovább. Ha pedig e-mailezni támadna kedvünk, az S3600 erre is ad lehetőséget.

Naptárába élvezettel gépeljük majd be a legközelebbi találkozóinkat, határidőinket vagy például az évfordulókat. Összesen 400 ilyen bejegyzést menthetünk el, és még az elmulasztott időpontokat is megtekinthetjük egy átlátható lista formájában. Ehhez vegyük még hozzá, hogy a jegyzettömbben akár 1000 karakter hosszú szövegeket is létrehozhatunk. Továbbá van még világóra, számológép, mértékegység-átváltó. A Samsung mérnökeit láthatóan nem izgatta túlságosan, hogy ennyi funkció már bőven elég a telefon áráért, mivel a fentiek mellett diktafont, képszerkesztő alkalmazást és még a visszaszámlálót sem felejtették ki.

Akár zenére is


Hozzátartozik az összképhez, hogy a készülék mellé egy sztereó headset is jár, amit ugyan nem tudunk szétszedni a felvevőgombnál, hogy saját, jobb minőségű fülesünket használhassuk, de azért a célnak ez is megfelel. Nem csak az mp3-lejátszóban hallgathatók így meg a microSD memóriakártyára felmásolt zenéink, hanem még az FM-rádiót is bekapcsolhatjuk.

Ez utóbbi egyébként szintén a Samsungra jellemző precizitás eredménye, hiszen RDS és automata állomáskereső is van benne. És ha ez még mindig nem lenne elég, akkor rögzíthetjük is MP3 formátumba a rádióműsorokat. Kell ennél több?

Ha nem ismernénk az árcédulán szereplő számot, akkor kicsit húzhatnánk a szánkat az 1,3 megapixeles kamera láttán. Pedig alapvetően ezzel sincs gond. Tele van szoftveres extrákkal, effektekkel, fénymérési opciókkal, keretekkel, és még a zárhangot is ki lehet kapcsolni. Képminőségében sem találni kivetnivalót, kivéve talán a csak maximum 176x144 pixeles képméretre képes videofelvevőt.

Vélemény

Meglepően jó minőség és remek szolgáltatások kombinációjaként jött létre a Samsung S3600. A hazai képviselet rosszul teszi, hogy nem forgalmazza itthon ezt a típust. Szerencse, hogy a GSM boltokbanl azért hozzá lehet jutni.

Előnyök:

  • Szép dizájn, jó anyagminőség
  • Remek funkciók


Hátrányok:

  • Átlagos kamera
  • Kis felbontású kijelző
  • Kényelmetlen billentyűzet és navigációs gomb

     

Forrás: www.mobilport.hu

Egy Helyen az Összes Teszt


Iratkozz fel Blogunkra!


süti beállítások módosítása